Alles rond het thema uitvaart in Heerlen

Checklist overlijden

Wat zijn de eerste zaken die geregeld moeten worden wanneer een dierbare is overleden? Omdat het door alle emoties en spanning vaak moeilijk is om overzocht te hebben staan hieronder de eerste zaken die geregeld moeten worden op een rij.

Bel de huisarts

De huisarts komt langs om een verklaring van overlijden op stellen. Deze verklaring is nodig om verlof tot begraven of cremeren te krijgen bij de gemeente. Zonder het verlof mag de overledene niet worden begraven of gecremeerd.

Als de eigen huisarts geen dienst heeft kan je contact opnemen met de huisartsenpost Heerlen.

Henri Dunantstraat 5
6419 PC Heerlen
Telefoonnummer: 045 - 577 8844

Bel de uitvaartondernemer

Als de afspraak met de huisarts is gemaakt kan je het beste contact opnemen met de uitvaartondernemer. Je kan daarvoor bellen met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 - 605 1206 (24/7)

Wij zorgen ervoor dat onze uitvaartverzorgers zo snel mogelijk naar je toekomen om je te helpen.

Uitvaartwensen overledene

Het kan zijn dat de overledene zijn of haar uitvaartwensen heeft vastgelegd. Meestal bewaren mensen deze wensen bij de andere belangrijke papieren. Als er een wensenlijst is dan kan je die gebruiken bij het bespreken van het afscheid met de uitvaartverzorger.

Kleding overledene

Welke kleding krijgt de overledene aan bij de opbaring? Je kan deze vast klaarleggen voor de uitvaartverzorger. Als je een recente foto hebt van de overledene dan kan je die eventueel ook klaarleggen. De uitvaartverzorger kan dan goed zien hoe de overledene zijn of haar haar had zitten.

Regelen uitvaart

In de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart ga je met hulp van de uitvaartverzorger bezig met hoe het afscheid er uit zal zien. Je kan nadenken over dingen die passen bij de overledene, wie er mogen spreken, de muziek etc. In de infotheek van Uitvaart-Heerlen is heel veel inspiratie te vinden die kan helpen om het afscheid heel persoonlijk te maken.

Sluit ramen en deuren

Zorg dat de woning goed is afgesloten op de dag van de uitvaart. Er zijn helaas mensen die juist toeslaan bij families die afscheid nemen van een dierbare. Deze dieven weten dat er tijdens de uitvaart waarschijnlijk niemand thuis is en meestal zijn de buren ook bij de uitvaart aanwezig. Sluit de woning daarom goed af en vraag eventueel aan mensen uit de straat of die op de dag van de uitvaart op de woning willen letten.

Overlijden in regio Heerlen melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206