Alles rond het thema uitvaart in Heerlen

Crematorium Heerlen

Het crematorium van Heerlen is gevestigd bij het Imstenraderbos in het prachtige glooiende Limburgse landschap. Het crematorium is eigendom van Funecap Groupe (voorheen was dit een Yarden crematorium) en beschikt ook over een uitvaartcentrum.

Crematie regelen in Heerlen. Bel voor directe hulp en het melden van overlijden met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 - 605 1206

Twee aula’s voor afscheidsdienst

Het crematorium beschikt over diverse ruimtes waar plechtigheden gehouden kunnen worden. De grote aula beschikt over 130 zitplaatsen. In totaal kunnen er 400 mensen aanwezig zijn bij een uitvaart in de grote aula. Voor kleinere gezelschappen is er een kleine aula, ook wel de huiskamer genoemd, voor dertig personen.

Omdat niet altijd iedereen aanwezig kan zijn bij de uitvaartplechtigheid is er een mogelijkheid om vanuit beiden aula’s live te streamen. Daardoor kan je overal ter wereld live meekijken. Nabestaanden kunnen zelf bepalen wie de uitvaartplechtigheid kunnen zien omdat ze een wachtwoord doorgeven aan bekenden die er niet bij kunnen zijn.

De twee aula’s zijn voorzien van alle faciliteiten die gebruikt kunnen worden tijdens een uitvaartplechtigheid zoals muziekinstallatie en televisieschermen. Ook kan er livemuziek worden gespeeld en is de zaal mooi verlicht.

7 dagen per week cremeren

Nabestaanden hebben veel keuze als het gaat om het tijdstip en de dag waarop de crematie zal plaatsvinden. Er kan namelijk ook op zaterdag en zondag worden gecremeerd in het crematorium in Heerlen. Het is tevens ook mogelijk om de crematie in de avond te laten plaatsvinden.

Koffiekamers voor de condoleance

Crematorium Heerlen beschikt over meerdere sfeervolle koffiekamers. Hier kunnen de directe nabestaanden en de belangstellenden van de uitvaart na de plechtigheid samen komen. De keuken van het crematorium kan voorzien in een eenvoudige koffietafel, maar ook in uitgebreide culinaire arrangementen. Je kan je uitvaartverzorger vragen naar de mogelijkheden.

Het is overigens niet zo dat je de condoleance per se in het crematorium moet houden. Je kan er ook voor kiezen om dat op een andere, niet uitvaartbranche gerelateerde locatie te doen. Kijk voor inspiratie voor locaties en de invulling van de condoleance in het hoofdstuk Condoleance in Heerlen.

Diverse asbestemmingen

Er zijn verschillende asbestemmingen mogelijk bij crematorium Heerlen. Kijk voor een overzicht en andere mogelijkheden in het hoofdstuk Asbestemming in Heerlen.

Overlijden in regio Heerlen melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206