Alles rond het thema uitvaart in Heerlen

Je eigen uitvaart regelen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je eigen uitvaart (of een deel daarvan) wil vastleggen. Soms doen mensen dat omdat ze ernstig ziek zijn, maar het kan uiteraard ook zijn dat je gezond bent maar het wel een fijne gedachte vindt dat je een aantal zaken hebt vastgelegd. Je kan helemaal zelf bepalen hoeveel zaken je vastlegt.

Hulp nodig bij het regelen van je eigen uitvaart? Neem contact op met Top Uitvaarten: 088 - 605 1206

Hoe regel je je eigen uitvaart

Veel mensen weten niet zo goed waar ze moeten beginnen als ze bezig zijn met het regelen van hun eigen afscheid. Je zou het beste kunnen beginnen met de keuze tussen begraven en cremeren.

In Heerlen zijn heel wat begraafplaatsen te vinden. Dat maakt dat er voor iedereen wel een begraafplaats in de buurt is. Alleen op begraafplaatsen Akerstraat, Heerlerheide, Imstenrade en begraafplaats Randweg worden nog nieuwe graven uitgegeven. Als je kiest voor begraven kan je ook nadenken over het soort graf dat je wil en misschien wil je zelf ook een grafmonument uitkiezen.

Als je voor cremeren kiest kan je voor informatie over het crematorium kijken in het hoofdstuk Crematorium in Heerlen. Heb je zelf al een idee over wat je wil dat er met je as moet gebeuren of wil je inspiratie over de mogelijkheden kijk dan in het hoofdstuk Asbestemming in Heerlen.

Opbaren

Hoe wil je dat je dierbaren afscheid van je nemen? Wil je thuis opgebaard worden of in een uitvaartcentrum in Heerlen? Als je thuis wordt opgebaard kan je nadenken of je een uitvaartkist wil of opbaarplank. Je kan er ook voor kiezen dat je wordt opgebaard op je eigen bed. Uiteraard zijn dit misschien niet de meest makkelijke keuzes om voor jezelf te maken. Onthoud daarom bij het regelen van je eigen uitvaart dat je dit soort keuzes ook kunt overlaten aan je nabestaanden. Hoeveel details je wilt vastleggen bepaal je zelf. Je kan er overigens ook voor kiezen dat je helemaal niet wordt opgebaard.

Rouwvervoer

Je kan in Nederland kiezen uit tientallen soorten rouwvervoer. Van vrijwel elke soort auto is er een uitvoering die gebruikt kan worden als rouwauto. Bijvoorbeeld een oude Volkswagen bus, elektrische Tesla, een rouwfiets, rouwkoe, trike, motor…Kijk voor inspiratie in het hoofdstuk Rouwvervoer in Heerlen.

Je eigen uitvaartplechtigheid regelen

Je zou kunnen beginnen om een lijst te maken met de muziek die je wilt laten afspelen tijdens je uitvaart. Wil je dat mensen bloemen meenemen van een bepaalde soort of kleur of wil je juist geen bloemen? Wil je dat je nabestaanden geld overmaken naar een goed doel in plaats van dat ze bloemen kopen?

Waar wil je eigenlijk dat de plechtigheid wordt gehouden. Dat kan in de aula van het crematorium in Heerlen of in een uitvaartcentrum. Maar je kan dat uiteraard ook doen in een horecagelegenheid of thuis. Kijk voor inspiratie in het hoofdstuk Locaties voor de uitvaart in Heerlen.

Wie wil je tijdens je uitvaart laten spreken? Je kan ook zelf een boodschap nalaten voor je nabestaanden. Dat kan door bijvoorbeeld een verhaal of gedicht op te schrijven en deze te laten voorlezen tijdens de uitvaart. Je kan je laatste boodschap ook vastleggen met de camera van je eigen telefoon en deze video laten afspelen tijdens het afscheid.

Wil je iedereen die bij de uitvaart aanwezig is wat meegeven ter herinnering? Je kan dan denken aan bijvoorbeeld een zelfgeschreven gedicht of een foto met een boodschap erop. Je kan ook zorgen dat iedereen een zakje met zaden meekrijgt van jouw lievelingsbloemen.

Je eigen uitvaart bespreken met een uitvaartondernemer

Als je zeker wil zijn dat jouw afscheid helemaal zo zal gaan als jij wilt dan kan je je uitvaart het beste voorbespreken met een uitvaartverzorger. Samen kan je alles was je vastgelegd wil hebben doorlopen en je uitvaartverzorger kan je inspireren over wat er allemaal mogelijk is. Voordeel is ook dat de uitvaartverzorger je direct inzicht kan geven in de kosten van de uitvaart van jouw wensen. Je kan je keuzes daardoor eventueel iets aanpassen als dat beter uitkomt.

Wil je je eigen uitvaart voorbespreken met een uitvaartverzorger? Dan kan je bellen voor een afspraak met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 – 848 82 27

Met elkaar de uitvaart betalen

Mensen die de eigen uitvaart regelen, kunnen ook de hulp van vrienden en kennissen inschakelen voor wat betreft de financiering. Tegenwoordig zijn er veel sites die je helpen met het inzamelen van geld voor allerlei doelen. Ook voor uitvaarten is er een speciale site: UitvaartDonatie.nl. Uniek aan deze crowdfunding site is dat donateurs geen commissie hoeven te betalen over hun donaties voor het gebruik van de site. Er worden ook geen transactiekosten gerekend per donatie. Zo kan het hele bedrag aan de uitvaart worden besteed.

De uitvaarten worden verzorgd door Amstel Uitvaarten, een uitvaartonderneming gespecialiseerd in waardige, persoonlijke en betaalbare uitvaarten. Doordat de donaties bij een uitvaartonderneming binnenkomen hebben donateurs de zekerheid dat het geld besteed wordt waarvoor het bedoeld is: het regelen van een uitvaart. Voor meer informatie, kijk op UitvaartDonatie.nl.

Overlijden in regio Heerlen melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206