Alles rond het thema uitvaart in Heerlen

Grafmonument en graven Heerlen

Een aantal maanden na de begrafenis kan er een grafmonument worden geplaatst op het graf. Eerder kan dat niet omdat de grond nog moet inklinken. Als het monument te vroeg wordt geplaatst en de grond nog inzakt kan het monument beschadigen. Maar waar hou je rekening mee als je een grafmonument koopt?

Begrafenis regelen in Heerlen? Bel met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 - 605 1206

Allereerst is het verstandig om het budget voor het grafmonument te bepalen. Grafmonumenten zijn er namelijk in diverse prijscategorieën. Als je weet wat je budget is kan je steenhouwer heel gericht laten zien wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk andere graven

Een tweede tip die goed kan helpen bij het kiezen van een grafmonument is om eens rustig over de begraafplaats te wandelen. Je dan andere grafmonumenten bekijken en zo ontdekken wat je mooi vindt en wat niet. Als je een monument ziet wat je aanspreekt kan je er een foto van maken. Dan kan je de steenhouwer vragen om iets in die stijl te ontwerpen.

Vergunning plaatsen grafmonument Heerlen

Je hebt een vergunning nodig van de beheerder van de begraafplaats om een grafmonument te mogen plaatsen. Laat nooit een grafmonument maken zonder toestemming van de beheerder. De regels voor wat wel of niet mag verschillen heel sterk per begraafplaats en zelfs per grafvak. Je kan je steenhouwer vragen om het af te stemmen met de beheerder. Dat mag je uiteraard ook zelf doen. Kijk voor de contactgegevens van de begraafplaatsen in Heerlen in het hoofdstuk begraafplaatsen in Heerlen.

Overlijden in regio Heerlen melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206