Alles rond het thema uitvaart in Heerlen

Natuurbegraafplaats Eygelshof

In Eygelshoven, vlakbij Heerlen, bevindt zich natuurbegraafplaats Eygelshof. Natuurbegraafplaatsen winnen het in Nederland steeds meer van de reguliere begraafplaatsen. Dat komt onder andere omdat er op een natuurbegraafplaats doorgaans geen graven worden geruimd.

Wil je een begrafenis regelen op een natuurbegraafplaats? Bel vrijblijvend voor hulp en het regelen van de uitvaart met Top Uitvaarten. Telefoonnummer: 088 - 605 1206

Wat is een natuurbegraafplaats

Een natuurbegraafplaats is een begraafplaats waar men de natuur zoveel mogelijk zijn gang laat gaan. Overledenen mogen er alleen worden begraven in afbreekbare kleding, lijkwade, kist of mand die geheel natuurlijk afbreekbaar zijn. Op het graf mag alleen een grafaanduiding komen dat natuurlijk afbreekbaar is zoals een boomschijf met daarop bijvoorbeeld de naam van de overledene.

Bij alles is het de bedoeling dat het begraven zoveel mogelijk in harmonie gaat met de natuur. Op natuurbegraafplaats Eygelshof mag iedereen worden begraven, het maakt niet uit of je wel of geen geloof aanhangt of wat dan ook. Eygelshof is er voor iedereen die een laatste rustplek wil in de Limburgse natuur.

Een heel groot voordeel van een natuurgraf is dat de overledene er in principe een graf voor ‘eeuwig’ heeft. Waar bij een gemeentelijke begraafplaats graven geruimd worden als er niet meer wordt betaald voor de grafrechten hoeft er op een natuurbegraafplaats nooit meer bijbetaald te worden. In de loop van de jaren wordt het graf weer helemaal opgenomen in de natuur.

Natuurbegraafplaats Eygelshof
Boomgaardskuilweg 7
Eygelshoven

Overlijden in regio Heerlen melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206