Alles rond het thema uitvaart in Heerlen

Locaties uitvaart Heerlen

De meeste uitvaartplechtigheden worden gehouden in de aula van een van de begraafplaatsen, een uitvaartcentrum of in crematorium Heerlen. Maar je kan er ook voor kiezen om de uitvaartplechtigheid te houden op een locatie die niets te maken heeft met de uitvaartbranche.

Wil je een heel persoonlijke uitvaart regelen waarbij het draait om jullie wensen en voorkeuren? Bel dan met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 - 605 1206

Het voordeel van een uitvaart in het crematorium of op de begraafplaats is dat daar alles aanwezig is voor de plechtigheid. Denk dan aan faciliteiten voor muziek of het afspelen van video en tonen van foto’s. Ook is er vaak een camerasysteem aanwezig waarmee de plechtigheid vastgelegd kan worden. Het is wel belangrijk om vooraf goed te overleggen hoelang de uitvaart zal gaan duren omdat uitlopen kan resulteren in extra kosten die in rekening worden gebracht door de eigenaar van de locatie.

Uitvaart in café of hotel

Het is heel goed mogelijk om de uitvaartplechtigheid te houden op een heel andere locatie. Denk dan bijvoorbeeld aan de stamkroeg van de overledene. Stel dat de overledene is getrouwd in een mooie gelegenheid in Heerlen, dan is het natuurlijk heel speciaal om de uitvaart ook te houden op die locatie. Je uitvaartondernemer kan contact opnemen met de horecagelegenheid van keuze. Er zijn diverse gelegenheden die hieraan mee willen werken, zeker als de condoleance na de plechtigheid op dezelfde locatie wordt gehouden. Als de locatie van keuze niet mee kan werken aan een uitvaartplechtigheid kan je uitvaartverzorger voor je uitzoeken welke locaties wel mee willen werken.

Uitvaart in eigen huis of tuin

Als er thuis genoeg ruimte is kan je er ook voor kiezen om de uitvaartplechtigheid thuis te houden. Dan vindt het afscheid plaats op de plek waar ook de overledene woonde en dat maakt het wel heel persoonlijk en intiem. Het kan zijn dat er wat zaken geregeld moeten worden zoals extra kopjes voor de koffie. Soms helpen familieleden met de catering, maar dat kan natuurlijk ook worden verzorgd door de uitvaartverzorger.

Als je een uitvaart in eigen huis of tuin overweegt kan je voor inspiratie en hulp kijken op www.thuisuitvaart.nl.

Overlijden in regio Heerlen melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206