Alles rond het thema uitvaart in Heerlen

Uitvaartcentrum Heerlen

Wanneer de overledene in de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart niet thuis wordt opgebaard dan kan dit in een uitvaartcentrum. In een uitvaartcentrum kan de overledene worden verzorgd en worden opgebaard in een opbouwkamer.

Uitvaart regelen in Heerlen. Bel vrijblijvend voor advies en het regelen van een uitvaart met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 - 605 1206

De meeste uitvaartcentra beschikken over meerdere opbaarkamers. Dit is een ruimte waar de kist met de overledene staat wanneer de nabestaanden bij de overledene willen zijn. Via je uitvaartverzorger worden er afspraken gemaakt over het rouwbezoek.

Het kan heel goed zijn dat sommige mensen het niet fijn vinden om de overledene te zien. Daar is niets vreemds aan, iedereen mag helemaal zelf bepalen hoe hij of zij afscheid wil nemen. Je kan je uitvaartondernemer vooraf aangeven dat er ook iemand meekomt die liever niet in de kist wil kijken. De uitvaartverzorger kan dan vooraf een scherm plaatsen waardoor je vanaf de ingang de overledene niet kan zien. Zo kan ook de nabestaande die niet wil kijken aanwezig zijn bij het afscheid.

24-uurs opbaarkamer

Het is ook mogelijk om de overledene te laten opbaren in een uitvaartcentrum met een zogenaamde 24-uurs kamer. Dat is een opbaarkamer waar je als nabestaande zelf de sleutel van krijgt. Op die manier kan je 24-uur per dag en zo vaak als je wilt bij de overledene zijn. Je kan je uitvaartverzorger vragen welke uitvaartcentra in Heerlen beschikken over een 24-uurs kamer.

Overlijden in regio Heerlen melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206