Alles rond het thema uitvaart in Heerlen

Geen geld voor de uitvaart

Wat moet je doen als je de uitvaart van een dierbare wil regelen maar er geen geld is voor de uitvaart. Dat kan gebeuren wanneer de overledene zelf niets van waarde heeft nagelaten waarmee de uitvaart betaald kan worden.

Crematie regelen voor 1.875 euro. Bel met Budgetcrematie op telefoonnummer: 088 - 605 1206

De wet schrijft voor dat de directe nabestaanden verantwoordelijk zijn voor het regelen van de uitvaart van een overledene. Onder de directe nabestaanden verstaat men onder andere een partner, ouders, kinderen, broers en zussen. Als de overledene geen geld heeft nagelaten voor de uitvaart moeten de directe nabestaanden deze kosten op zich nemen. Maar wat gebeurt er als niemand de uitvaart kan of wil betalen?

Als niemand de uitvaart kan of wil regelen dan zal de gemeente Heerlen de uitvaart regelen. De gemeente zal er een sobere uitvaart van maken en de nabestaanden hebben weinig te zeggen over de invulling van het afscheid. Het is overigens wel zo dat de gemeente de kosten van de uitvaart zeer waarschijnlijk zal verhalen op de directe nabestaanden. Deze kosten kunnen al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s. Het is daarom altijd verstandiger om toch te proberen om de uitvaart zelf te regelen. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een crematie zonder opbaring, plechtigheid en condoleance. Dat kan je op www.budgetcrematie.nl regelen voor 1.875 euro.

Bijzonder bijstand gemeente Heerlen

Als je een uitvaart voor een dierbare moet regelen maar je de uitvaart niet kan betalen kan je de gemeente vragen of je bijzondere bijstand kan krijgen. Op die manier kan je de uitvaart dan zelf regelen en betalen. Kijk op de website van de gemeente Heerlen voor de voorwaarden om bijzondere bijstand aan te vragen. Je kan de gemeente ook bellen voor meer informatie op telefoonnummer: 14045.

Alternatief: Crowdfunding

Is er geen geld voor de uitvaart en wilt u de uitvaart niet overlaten aan de gemeente? Dan kunt u overwegen om hulp te vragen aan vrienden, kennissen en andere betrokkenen. Het inzamelen van geld via internet wordt ook wel 'crowd funding' genoemd.

Tegenwoordig zijn er veel sites die je helpen met het inzamelen van geld voor allerlei doelen. Ook voor uitvaarten is er een speciale site: UitvaartDonatie.nl. Uniek aan deze crowdfunding site is dat donateurs geen commissie hoeven te betalen over hun donaties voor het gebruik van de site. Er worden ook geen transactiekosten gerekend per donatie. Zo kan het hele bedrag aan de uitvaart worden besteed.

De uitvaarten worden verzorgd door Amstel Uitvaarten, een uitvaartonderneming gespecialiseerd in waardige, persoonlijke en betaalbare uitvaarten. Doordat de donaties bij een uitvaartonderneming binnenkomen hebben donateurs de zekerheid dat het geld besteed wordt waarvoor het bedoeld is: het regelen van een uitvaart. Voor meer informatie, kijk op UitvaartDonatie.nl.

Overlijden in regio Heerlen melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206