Alles rond het thema uitvaart in Heerlen

Wat doet een uitvaartondernemer

Als iemand is overleden schakelen nabestaanden de hulp in van een uitvaartondernemer. Bij het regelen van een uitvaart komt heel wat kijken. In korte tijd moeten heel veel zaken worden geregeld en dat in dagen waarin de nabestaanden zijn overvallen door emoties.

Ben je op zoek naar een uitvaartverzorger in Heerlen? Bel dan voor de dienstdoende uitvaartverzorger van Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 - 605 1206

Nadat de uitvaartondernemer de melding van overlijden heeft ontvangen van de nabestaanden komt de uitvaartverzorger zo snel mogelijk naar de nabestaanden. De uitvaartverzorger zal met de nabestaanden eerst overleggen over de verzorging van de overledene en de opbaring. Ook wordt er overlegd over de keuze voor een begrafenis of crematie.

De uitvaartverzorger zal zorgen voor de verzorging van de overledene. Als de overledene op een andere locatie wordt opgebaard regelt de uitvaartverzorger het rouwvervoer. De uitvaartverzorger zorgt dat de overledene de kist of opbaarplank krijgt die de nabestaanden hebben gekozen. In de dagen tussen het overlijden en de uitvaart zorgt de uitvaartverzorger voor diverse zaken. Denk dan aan het verzorgen van de opbaring, het versturen en opstellen van de rouwkaarten. Er worden afspraken gemaakt met de begraafplaats of het crematorium. De uitvaartverzorger helpt de familie bij de organisatie van de uitvaartplechtigheid en de condoleance.

De uitvaartverzorger zal ook zorgen dat alle administratieve zaken rond het overlijden worden geregeld. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de aangifte van overlijden en het verkrijgen van de benodigde papieren voor de begrafenis of crematie. De uitvaartverzorger regelt ook het vervoer op dag van de uitvaart en misschien willen de nabestaanden ook wel dat er dragers zijn om de kist te dragen. De hierboven beschreven taken geven een globaal inzicht in wat er allemaal geregeld moet worden.

Overlijden in regio Heerlen melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206