Alles rond het thema uitvaart in Heerlen

As bewaren

Als je de as wil bewaren dan is het verstandig om eerst te bedenken waar je de as wil bewaren. Wil je de as thuis bewaren of bijvoorbeeld in een urnennis bij het crematorium in Heerlen of op een van de begraafplaatsen.

Urn kopen

De meeste nabestaanden kiezen ervoor om de as van hun dierbare te bewaren in een urn. Als je een urn koopt moet je eigenlijk eerst goed bedenken waar je de urn gaat plaatsen. Is dat op een veilige plek ergens binnen of op een plek ik de buitenlucht. Als de urn buiten komt te staan moet deze weerbestendig en onbreekbaar zijn. Let dan dus op het materiaal waar de urn van is gemaakt of vraag de urnenleverancier wat de beste keuzes zijn.

Je kan er ook voor kiezen om een grote urn te kopen waar het grootste deel van de as in zit. Met daarbij een aantal mini-urntjes. Op die manier kunnen meerdere nabestaanden beschikken over een klein deel van de as.

Er zijn diverse leveranciers van urnen. Je kan ze ook rechtstreeks in het crematorium kopen, maar dan betaal je doorgaans wel de hoofdprijs. Je kan ook online zoeken naar urnen. Zo zou je eens kunnen kijken op www.urnenwinkel.nl.

Assieraden

Een assieraad biedt de mogelijkheid om op een hele mooie manier altijd een deel van de as van je overleden dierbare bij je te dragen. Denk hierbij aan een horloge, armband of ketting. In een assieraad zit een kleine ruimte waar wat as in kan. Je kan het beste een assieraad kopen die afgesloten kan worden met een schroefje en die niet vastgelijmd hoeft te worden. Op die manier kan je in de toekomst namelijk nog besluiten om de as over te zetten in een ander assieraad of er een andere asbestemming voor te kiezen.

Assieraden zijn er al vanaf ongeveer 60 euro, uiteraard kan je ook kiezen voor assieraden uit een duurder segment. Wil je weten hoe een assieraad eruitziet dan kan je kijken op www.urnenwinkel.nl.

As bewaren bij crematorium Heerlen

Crematorium Heerlen beschikt over een groot stuk grond waar diverse soorten asbestemming staan. Je kan de urn laten plaatsen in een van de columbaria (urnennissen). Net als bij een regulier graf kan je een plek huren voor een bepaalde tijd. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Een plek voor vijf jaar kost 538 euro. Daarna kan je periode weer voor vijf jaar verlengen voor 400 euro.

As bewaren op een begraafplaats

Je kan de as ook een bestemming geven op een van de begraafplaatsen in Heerlen. Je kan de as bijvoorbeeld laten bijzetten in een bestaand graf of begraven in een nieuw urnengraf. Er zijn ook diverse mogelijkheden om de as te bewaren in een urnennis. Voor al deze bestemmingen worden door de gemeente net als bij reguliere graven kosten in rekening gebracht.

Een overzicht van alle begraafplaatsen vind je in het hoofdstuk Begraafplaatsen in Heerlen. Wil je weten wat de mogelijkheden voor asbestemming op de begraafplaats van jouw keuze zijn dan kan je bellen met de gemeente Heerlen op telefoonnummer: 14 045.

Overlijden in regio Heerlen melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206